Ползи от преминаването към SSD твърд диск.

Ползи от преминаването към SSD твърд диск.

януари 23, 2018 0 By admin

Ползи от преминаването към SSD твърд диск.

Нека започнем с това какво всъщност е  SSD твърд диск?
SSD твърдите дискове са най-новия и може би най-висококачествения продукт появил се на пазара на устройства за съхраняване на информация. Вие може би сте запознати с USB memory stick-ове или както също ги наричат USB флаш. SSD са не просто по-голяма и по бърза тяхна разновидност, а устройства с много по сложна структура и функционалност. Много големи компании вече взеха решение да преминат от старите модели на твърди дискове с движещи се части, към по-съвременните и много по-бързи SSD дискове.

Ето някой от основните причини да преминете към SSD твърд диск:

  • Те консумират много по-малко електроенергия. Традиционните твърди дискове консумират средно около 6-7 вата,  за разлика от тях съвременните SSD дискове консумират само 2-3 вата което може да доведе до над 30 минути пълноценна работа на батерия на вашия лаптоп.
  • По-бързо зареждане на вашата операционна система. Средната с скорост за зареждане се намалява до около 10 -13 секунди!
  • Те са тихи. За разлика от стария вид твърди дискове, те нямат движещи се части и не издават абсолютно никакъв звук, също както картите с памет и USB паметите.
  • LПо-малко топлина. Тъй като те нямат движещи се части те излъчват много по-малко топлина, което води до по ниска работна температура на цялата ви система.
  • По-бърза скорост на четене и писане над 200 MB/s и даже до над 550 MB/s за най-високия клас устройства.
  • Не се влияят от магнити. Старите модели твърди дискове можеха да се повлияят от мощни магнити, което вече не представлява риск при SSD
  • SSD твърдите дискове са много по издръжливи тъй, като в тях няма никакви движещи се части.

Като заключение можем да кажем, че подмяната на вашия стар твърд диск ще доведе до осезаемо забързване на вашата система без значение дали е настолен компютър или лаптоп. Те са много по издръжливи от предшествениците им. Ако използвате лаптоп ще увеличите времето за работа на батерия.

Ако искате да обновите компютъра си не се колебайте да се свържете с нас по телефона или на място в сервиза ни за компютри и лаптопи в жк. Лозенец!

ФИРМА „УНИТРЕЙД ЕЛЕКТРОНИКС“ ЕООД ТЕЛЕФОНИ
гр. София, жк. Лозенец ул. Милин камък №7
тел:  0897 955 606
(02) 866 66 81
(02) 963 40 99
Дежурен телефон в извънработно време: 0897 955 606